Obeležavanje 111 godina od Kumanovske bitke

Ceremonija odavanja počasti i polaganja venaca, povodom obeležavanja 111 godina od Kumanovske bitke, održana je kod Spomen kosturnice na brdu Zebrnjak kod Kumanova, u Republici Severnoj Makedoniji. Vence su položili ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, poslanici u Sobranju Severne Makedonije, a sa predstavnicima gradova i opština iz Srbije, značajnom događaju za makedonski i srpski narod, prisustvovao je i načelnik Nišavskog upravnog okruga Petar Babović. Ta dva naroda su, prema rečima ministra Selakovića, mnogo puta u istoriji delila dobro i zlo.

,,Može se slobodno reći da, kao i pre 111 godina, tako i danas, niko ne razume Makedonce kao što razumeju Srbi, niti iko razume Srbe kao što razumeju naša braća i sestre Makedonci“, rekao je Selaković.

,,Ponos je i čast biti danas na ovom značajnom istorijskom mestu kod Kumanova. Velike vrednosti srpske vojske i herojsko iskustvo generacije koja se borila u Prvom Balkanskom Ratu odigrale su veliku ulogu u duhovnom i moralnom usponu našeg naroda“, poručio je tim povodom načelnik Nišavskog upravnog okruga Petar Babović.

You may also like...