Нишавски управни округ добија најсавременију дигиталну телефонску централу

Генерални конзул Републике Бугарске у Нишу Димитар Цанев и начелник Нишавског управног округа Петар Бабовић потписали су уговор о финансијском подстицају, којим Министарство спољних послова Републике Бугарске обезбеђује средства Нишавском управном округу за реализацију пројекта под називом ,,Инсталација савременог ИП телефонског и комуникационог система“. Захваљујући том уговору и добијеним средствима, Нишавски управни округ ће инсталирати најсавременију дигиталну телефонску централу која, поред осталог, омогућава велики број линија и интеграцију са мобилном и интернет мрежом, тако да ће значајно унапредити рад и техничку опремљеност Округа.

То ће, после вишедеценијског рада са застарелом аналогном телефонском централом, обезбедити бржу и ефикаснију комуникацију грађана са републичким инспекцијским службама.

,,Нова дигитална централа пружиће нам бројне могућности у раду али ће, пре свега, бити у служби грађана. Захваљујем генералном конзулу Републике Бугарске у Нишу Димитру Цаневу и Министарству спољних послова Републике Бугарске што су препознали важност тог пројекта“, поручио је том приликом начелник Бабовић, додајући да је рок за реализацију пројекта девет месеци.

Генерални конзул Републике Бугарске у Нишу Димитар Цанев изразио је задовољство досадашњом сарадњом са Округом и уверење да ће управо Ниш добити најсавременију телефонску централу на територији целе Србије.,,Наставићемо ову сарадњу. Конзулат Бугарске у Нишу жели да што више помогне вашим грађанима и унапређује односе две земље“, закључио је господин Цанев.

У Нишавском управном округу 11 министарстава има 19 инспекцијских служби, а запослено је око 130 људи,

You may also like...