Nišavski upravni okrug dobija najsavremeniju digitalnu telefonsku centralu

Generalni konzul Republike Bugarske u Nišu Dimitar Canev i načelnik Nišavskog upravnog okruga Petar Babović potpisali su ugovor o finansijskom podsticaju, kojim Ministarstvo spoljnih poslova Republike Bugarske obezbeđuje sredstva Nišavskom upravnom okrugu za realizaciju projekta pod nazivom ,,Instalacija savremenog IP telefonskog i komunikacionog sistema“. Zahvaljujući tom ugovoru i dobijenim sredstvima, Nišavski upravni okrug će instalirati najsavremeniju digitalnu telefonsku centralu koja, pored ostalog, omogućava veliki broj linija i integraciju sa mobilnom i internet mrežom, tako da će značajno unaprediti rad i tehničku opremljenost Okruga.

To će, posle višedecenijskog rada sa zastarelom analognom telefonskom centralom, obezbediti bržu i efikasniju komunikaciju građana sa republičkim inspekcijskim službama.

,,Nova digitalna centrala pružiće nam brojne mogućnosti u radu ali će, pre svega, biti u službi građana. Zahvaljujem generalnom konzulu Republike Bugarske u Nišu Dimitru Canevu i Ministarstvu spoljnih poslova Republike Bugarske što su prepoznali važnost tog projekta“, poručio je tom prilikom načelnik Babović, dodajući da je rok za realizaciju projekta devet meseci.

Generalni konzul Republike Bugarske u Nišu Dimitar Canev izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Okrugom i uverenje da će upravo Niš dobiti najsavremeniju telefonsku centralu na teritoriji cele Srbije.,,Nastavićemo ovu saradnju. Konzulat Bugarske u Nišu želi da što više pomogne vašim građanima i unapređuje odnose dve zemlje“, zaključio je gospodin Canev.

U Nišavskom upravnom okrugu 11 ministarstava ima 19 inspekcijskih službi, a zaposleno je oko 130 ljudi,

You may also like...