Načelnik Babović na skupu povodom 25. godišnjice od početka NATO agresije

,,Danas smo se, povodom 25. godišnjice odbrane SRJ od NATO agresije poklonili senima svih onih koji su te 1999. godine izgubili živote. Mnogi od nas su ih poznavali, bili im porodica ili prijatelji, pa ih se i danas sećamo kako pričaju o svojim snovima i budućnosti, koja im je tako surovo oduzeta. Neprocenjivo je svedočenje i Vladimira Lazarevića, penzionisanog general – pukovnika Vojske Jugoslavije i komandanta ratnog Prištinskog korpusa tokom NATO bombardovanja, koji nas je u svom govoru i ove godine podsetio na herojstvo naše vojske tih meseci “, poručio je načelnik Nišavskog upravnog okruga Petar Babović na skupu ,,Da se ne zaboravi“, koji je u organizaciji Kluba generala i admirala Srbije – podružnica Niš, održan u prepunoj sali Doma Vojske Srbije u Nišu.

General-pukovnik Vladimir Lazarević je naglasio da je NATO agresija na našu zemlju postupak bez presedana u istoriji ratovanja i da se postavlja pitanje zašto je na kraju 20. veka izvršen takav zločin protiv čovečnosti, bez ikakve odgovornosti i kajanja.

Na obeležavanju godišnjice od početka NATO bombardovanja govorio je i istoričar i državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prof.  dr Dejan Antić. On je poručio da je taj skup organizovan kako bismo se setili svih stradalih Srba u NATO agresiji i da je jako važno da govorimo o srpskom stradanju i srpskom herojstvu.

Među predstavnicima Vojske, Crkve i Grada, u publici su bili i komandant Kopnene vojske general – potpukovnik Milosav Simović, general u penziji Žarko Lazarević, studenti i ćaci brojnih niških škola.

You may also like...