Начелник Бабовић на скупу поводом 25. годишњице од почетка НАТО агресије

,,Данас смо се, поводом 25. годишњице одбране СРЈ од НАТО агресије поклонили сенима свих оних који су те 1999. године изгубили животе. Многи од нас су их познавали, били им породица или пријатељи, па их се и данас сећамо како причају о својим сновима и будућности, која им је тако сурово одузета. Непроцењиво је сведочење и Владимира Лазаревића, пензионисаног генерал – пуковника Војске Југославије и команданта ратног Приштинског корпуса током НАТО бомбардовања, који нас је у свом говору и ове године подсетио на херојство наше војске тих месеци “, поручио је начелник Нишавског управног округа Петар Бабовић на скупу ,,Да се не заборави“, који је у организацији Клуба генерала и адмирала Србије – подружница Ниш, одржан у препуној сали Дома Војске Србије у Нишу.

Генерал-пуковник Владимир Лазаревић је нагласио да је НАТО агресија на нашу земљу поступак без преседана у историји ратовања и да се поставља питање зашто је на крају 20. века извршен такав злочин против човечности, без икакве одговорности и кајања.

На обележавању годишњице од почетка НАТО бомбардовања говорио је и историчар и државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, проф.  др Дејан Антић. Он је поручио да је тај скуп организован како бисмо се сетили свих страдалих Срба у НАТО агресији и да је јако важно да говоримо о српском страдању и српском херојству.

Међу представницима Војске, Цркве и Града, у публици су били и командант Копнене војске генерал – потпуковник Милосав Симовић, генерал у пензији Жарко Лазаревић, студенти и ћаци бројних нишких школа.

You may also like...