Председник Вучић у Нишу на приказу наоружања поводом Дана државности

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је приказу наоружања и војне опреме Војске Србије у комплексу Нишке тврђаве, поводом Сретења, празника Дана државности.

Догађају, који је окупио велики број Нишлија које су биле у прилици да прве виде систем за електронско ометање непријатељских дронова увезено из  Русије, присуствовали су и потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, као и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, представници Владе Србије, Војске, града и локалних самоуправа међу којима је био и начелник Нишавског управног округа Петар Бабовић.

,,Много тога имамо да научимо из своје прошлости, али чини ми се да је најважније да гледамо како да земљу гурамо напред, како да економски напредујемо, али да никад не заборавимо оно што је највиша вредност Србије, свих њених грађана, али и српског народа у целини, а то је слобода“, поручио је у Нишу председник Вучић, истичући да су данас приказана нека од најмодернијих оруђа Војске Србије.

Раније током дана потпредседник Владе РС и министар одбране Милош Вучевић је у нишком Дому Војске присуствовао изложби „Србија кроз време 220 година од државности“.

,,Уз председника Републике Србије Александра Вучића и потпредседника Владе РС и министра одбране Милоша Вучевића обележили смо у Нишу Сретење, празник током којег славимо и Дан државности и подизање Првог српског устанка, као и доношење Сретењског устава. Дан када славимо нашу слободу и нашу сврху као нације“, поручио је начелник Нишавског управног округа Петар Бабовић на прослави Сретења у Нишу.

You may also like...