Predsednik Vučić u Nišu na prikazu naoružanja povodom Dana državnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je prikazu naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije u kompleksu Niške tvrđave, povodom Sretenja, praznika Dana državnosti.

Događaju, koji je okupio veliki broj Nišlija koje su bile u prilici da prve vide sistem za elektronsko ometanje neprijateljskih dronova uvezeno iz  Rusije, prisustvovali su i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, predstavnici Vlade Srbije, Vojske, grada i lokalnih samouprava među kojima je bio i načelnik Nišavskog upravnog okruga Petar Babović.

,,Mnogo toga imamo da naučimo iz svoje prošlosti, ali čini mi se da je najvažnije da gledamo kako da zemlju guramo napred, kako da ekonomski napredujemo, ali da nikad ne zaboravimo ono što je najviša vrednost Srbije, svih njenih građana, ali i srpskog naroda u celini, a to je sloboda“, poručio je u Nišu predsednik Vučić, ističući da su danas prikazana neka od najmodernijih oruđa Vojske Srbije.

Ranije tokom dana potpredsednik Vlade RS i ministar odbrane Miloš Vučević je u niškom Domu Vojske prisustvovao izložbi „Srbija kroz vreme 220 godina od državnosti“.

,,Uz predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i potpredsednika Vlade RS i ministra odbrane Miloša Vučevića obeležili smo u Nišu Sretenje, praznik tokom kojeg slavimo i Dan državnosti i podizanje Prvog srpskog ustanka, kao i donošenje Sretenjskog ustava. Dan kada slavimo našu slobodu i našu svrhu kao nacije“, poručio je načelnik Nišavskog upravnog okruga Petar Babović na proslavi Sretenja u Nišu.

You may also like...