Централна државна церемонија поводом Дана државности Републике Србије у Орашцу

На централној прослави Дана државности у Орашцу, потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић изјавио је данас да личност сваког човека, његову садашњост и будућност формира прошлост, као путоказ како ћемо ићи напред. Подсетивши све присутне да су се наши преци пре 220 година окупили на том месту и кренули ка путу слободе, председник Републике Српске Милорад Додик захвалио је председнику Александру Вучићу што све важне празнике Србија и Република Српска обележавају заједно.
Вучевић и Додик су у присуству бројних српских званичника положили венце на Споменик Карађорђу, чијим се сенима, у друштву начелника осталих округа, поклонио и начелник Нишавског управног округа Петар Бабовић
,,Током историје, наши јунаци су положили своје животе за сан, са којим ни један други није могао да се упореди. Сан о слободној Србији. Ово свето место одаје почаст тој жртви и прича нашу, српску причу. Прича о храбрим Србима који су гинули за слободу. Несаломиви, непоколебљиви, не само у својој преданости, већ и у њиховој вери у нас – да ћемо бити достојни њихове жртве“, поручио је начелник Бабовић.

You may also like...