Regionalna lekarska komora za Jugoistočnu Srbiju uručila zahvalnice mladim lekarima

,,Ponosan sam na moje kolege, mlade doktore koji su učestvovali prethodne tri godine u borbi protiv korone, na državu koja im je obezbedila stalne radne odnose, kao i na Regionalnu lekarsku komoru za jugoistočnu Srbiju koja je lekare sa te teritorije, njih 1300, danas posebno nagradila i ukazala im čast i veliku zahvalnost“, poručio je danas načelnik Nišavskog upravnog okruga dr Petar Babović povodom skupa na kojem je Regionalna lekarska komora za Jugoistočnu Srbiju uručila mladim lekarima zahvalnice za nesebično požrtvovanje u lečenju pacijenata obolelih od korone.

,,Mi smo pre tri godine imali 1300 doktora manje nego što ih imamo danas u registru Regionalne lekarske komore za Jugoistočnu Srbiju. To je velika snaga za naš zdravstveni sistem u narednom periodu“, izjavio je dr Boris Đinđić, predsednik Regionalne lekarske komore za Jugoistočnu Srbiju, ističući da tim lekarima nije bilo lako i da su se sa iskusnim kliničarima uhvatili ukoštac sa nečim što je za sve bilo nepoznato, pa samim tim i vrlo traumatično iskustvo.

 Na skupu je govorio i prof. dr Dejan Antić, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i dr Daniel Babić, zamenik direktora u Domu zdravlja Sremska Mitrovica

You may also like...