Обележавање 111 година од Кумановске битке

Церемонија одавања почасти и полагања венаца, поводом обележавања 111 година од Кумановске битке, одржана је код Спомен костурнице на брду Зебрњак код Куманова, у Републици Северној Македонији. Венце су положили министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, представници Министарства одбране и Војске Србије, посланици у Собрању Северне Македоније, а са представницима градова и општина из Србије, значајном догађају за македонски и српски народ, присуствовао је и начелник Нишавског управног округа Петар Бабовић. Та два народа су, према речима министра Селаковића, много пута у историји делила добро и зло.

,,Може се слободно рећи да, као и пре 111 година, тако и данас, нико не разуме Македонце као што разумеју Срби, нити ико разуме Србе као што разумеју наша браћа и сестре Македонци“, рекао је Селаковић.

,,Понос је и част бити данас на овом значајном историјском месту код Куманова. Велике вредности српске војске и херојско искуство генерације која се борила у Првом Балканском Рату одиграле су велику улогу у духовном и моралном успону нашег народа“, поручио је тим поводом начелник Нишавског управног округа Петар Бабовић.

You may also like...