Прослава 145 година Народне библиотеке ,,Стеван Сремац“ у Нишу

,,Снага нашег друштва је у колективној мудрости нашег народа, а библиотеке су један од кључних темеља те мудрости. Директорка Народне библиотеке Стеван Сремац у Нишу Соња Шуковић, већ дуги низ година се брине да управо један такав темељ у нашем граду буде јак и стабилан“, поручио је поводом прославе 145 година Библиотеке, Начелник Нишавског управног округа Петар Бабовић. Он се данас сврстао у почаствовано друштво добитника захвалница које је, поводом значајне годишњице, Библиотека доделила и Тамари Вучић, супрузи председника Србије Александра Вучића, Николи Селаковићу, министру културе, као и књижевнику Браниславу Јанковићу.  

Рођендан библиотеке прослављен је у сали Светосавског дома у Нишу уз прикладан културно уметнички програм, а беседу је одржао Селимир Радуловић, управник Библиотеке Матице српске.

Министар Селаковић је честитао рођендан Народној библиотеци Стеван Сремац у Нишу истичући да запослени у тој установи, носе са лакоћом и са великом одговорношћу не тако мало бреме у коме се као у жижној тачки преламају и прошлост и садашњост и будућност.

,,Имајући на уму предачко наслеђе минулих времена као залог нашег идентитета, ви га у садашњости обогаћујете, надограђујете, знајући да је то прави и једини исправан улог за времена која долазе“, закључио је министар Селаковић.

You may also like...