Министар Селаковић на Дану општине Мерошина

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Никола Селаковић доделио је борачке споменице учесницима одбрамбених ратова у периоду од 1990. до 1999. године у општини Мерошина, која слави свој Дан, истовремено обележавајући и годишњицу ослобођења од Турака. Уз бројне званице, великом тренутку за општину и њене борце, присуствовао је и начелник Нишавског управног округа Петар Бабовић.

Министар Селаковић нагласио је да се налази у јуначкој Мерошини како би наставио акцију министарства и уручио 98 борачких споменица онима који су се почетком последње деценије прошлог века одазвали позиву своје отаџбине, опасали своје оружје и стали за одбрану Србије. ,,Борачка споменица није само наш симболични вид захвалности, она треба да буде почетак наше борбе да се борцу укажу дужно поштовање и пажња који су од стране државе мањкали читав низ деценија.

Данас више није тако. Сада имамо закон о правима бораца и породица палог борца је обезбеђена баш као што су обезбеђени и ратни војни инвалиди“, поручио је Селаковић и позвао све борце који нису остварили борачке легитимације да то ураде што пре, јер је уз њих могуће остварити бројне повољности.

Министар Селаковић присуствовао је касније током дана и свечаности обележавања Дана општине Мерошина. Председник те општине  Саша Јовановић уручио је плакете, како министру Селаковићу, тако и свима који су допринели развоју општине вишње, док су захвалнице отишле у руке оних који су претходне године постигли завидне резултате из различитих области.

You may also like...