Kонтактирајте нас: (018) 523-154
Заседао Савет Нишавског управног округа

На седници Савета Нишавског управног округа, представницима града, градских општина и локалних самоуправа презентован је пилот пројекат унапређења енергетске ефикасности објеката у реализацији Министарства рударства и енергетике.

Нови закон о коришћењу обновљивих извора енергије биће у служби очувања животне средине, веће енергетске безбедности и смањења трошкова за грађане. То би требало да јединицама  локалних самоуправа омогући да се активније укључе у креирање зелене будућности, а грађанима удруживање у заједницу обновљивих енергија чиме би остваривали приходе. Начелник Нишавског управног округа Петар Бабовић нагласио је да становнике, баш као и предузећа, треба добро информисати о томе шта им доноси овај закон и која је процедура аплицирања .  

Учесници седнице сложили су се са идејом организовања  координационог радног тела ЈЛС у Нишавском управном округу чији би задатак био праћење израде и реализације пројеката намењених локалним самоуправама, а које финансира Републичка Влада. Начелник Бабовић је нагласио важност комуникације и сарадње свих општина и градских структура како би се, удружени, изборили за што већи број пројеката па тако и за бржи развој овог краја.

Присутне је са извештајем о епидемиолошкој ситуацији на територији Нишавског управног округа  упознала  др Наташа Николић, шеф одсека санитарне инспекције, док су о раду јединица локалних самоуправа на седници говорили представници тих општина .

Направљен је и план посета начелника Нишавског управног округа Петра Бабовића и народних посланика, са територије коју Округ обједињује,  градским и општинама на територији Нишавског округа, а предложени су састанци и будуће посете министара и званичника Републике Србије.

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154