Kонтактирајте нас: (018) 523-154
ЖАРИШТА НА ТЕРИТОРИЈИ НИШАВСКОГ И ТОПЛИЧКОГ ОКРУГА СУ СТАБИЛИЗОВАНА И ПОД КОНТРОЛОМ

Председник Штаба за управљање кризом у Нишавском и Топличком управном округу  Бранислав Недимовић и члан Штаба Драгана Сотировски начелница НУО обишли су Завод за хитну помоћ у Нишу где су разговарали са запосленима и директором о организацији посла у време пандемије Ковида 19 и набавци неопходне опреме.

Завод за хитну медицинску помоћ у Нишу је важна карика у организацији смештаја пацијената позитивних на вирус корона.

На састанку Штаба за управљање кризом у Нишавском и Топличком управном округу на коме су подељени нови задаци договорено је да oд сутра буду отворене четири пијаце у Нишу, као и занатске радње.

Од тренутка отпуста првог пацијента из привремених болница у Нишу и Клиничког центра, негативних на Ковид 19,  до сада је отпуштено око 260 људи.  

Сва жаришта на територији Нишавског и Топличког округа су стабилизована и под контролом су. Број позитивних од корона вируса у Дому за смештај одраслих лица Кулина се смањује. Позитивни грађани са територије општине Алексинац смештају се у новоформирану ковид болницу у Сокобањи чиме се растерећује здравствени систем у Нишу.

Кол центри  за стање пацијената у Клиничком центру, као и у привременим болницама свакодневно раде.

У Специјалнoj болници за психијатријске болести у Горњој Tопоници почео је да ради кол центар за психолошкu подршкu грађанима. Тo je други кол центар те врсте у Нишу јер га је недавно отворио и Завод за ментално здравље људима којима је она неопходна.

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154