Kонтактирајте нас: (018) 523-154
Заједно у решавању проблема јавног превоза у Нишавском управном округу

На иницијативу начелнице Нишавског управног округа Драгане Сотировски у Округу је одржан састанак којем су присуствовали представници свих јединица локалних самоуправа Округа и представници „ Ниш експреса“ Ниш, а.д. како би помогли у решавању проблема у вези са аутобуским превозом на територији Нишавског управног округа. Разговарало се о  мрежи аутобуских линија, могућности смањења цена карата, субвенционисаном превозу.

Договорено је да Ниш експрес а.д. смањи цену месечних картица за ученике и раднике до 31. 01. 2020. године, а да у међувремену помогне општинама да направе такозвану мрежу линија које ће подразумевати територијалну покривеност аутобуским превозом, као и финансијску подршку.

Како је начелница Драгана Сотировски истакла, готово  све локалне самоуправе у Нишавском управном округу припадају девастираним подручјима и у својим буџетима немају довољно пара за субвенционисање превоза, односно за покретање јавно-приватног партнерства, па ће бити неопходна помоћ државе.  

Решавање јавног превоза у општинама Нишавског управног округа је веома важно питање, како би сваки грађанин имао могућност превоза  до центра општине којој припада.

 

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154