Kонтактирајте нас: (018) 523-154
Водостаји река у паду

Начелник Нишавског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације у Нишу Петар Бабовић посетио је општину Гаџин Хан где је у току санација штета настала од поплава.

Представници те општине и све екипе Јавно комуналног предузећа Гаџин Хан увелико раде на санирању оштећених путева у селима Велики Крчимир, Мали Крчимир, Горње Драговље, Доње Драговље, Личје и Семче. Начелник Бабовић је у сталном контакту са надлежнима у локалним самоуправама Нишавског округа које су погођене поплавама и развој ситуације се из сата у сат прати, а охрабрује вест да су водостаји река свуда у благом паду. Расли су само водотоци првог реда у Дољевцу. Ноћ је у тој општини, која је поплавама највише погођена, протекла мирно.  Надлежне екипе су на терену, вода се испумпава из поплављених објеката, а обезбеђен је калорифер за сушење просторија. Изворишта у бројним селима су замуђена па су Нишавски управни округ и Окружни штаб за ванредне ситуације у Нишу у договору са ЈКП Naissus, oпштином Мерошина и надлежнима у Алексинцу, обезбедили цистерне са пијућом водом које обилазе најугроженија села.

На територији Сврљига стање је стабилно после изливања Тимока у атаре неколико села те општине. Водостај тренутно опада, али се ситуација редовно прати.

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154