Kонтактирајте нас: (018) 523-154
У Нишу одржан регионални скуп – Локализација циљева одрживог развоја – спровођење Агенде 2030

Нишавски управни округ и Град Ниш били су домаћини Конференцији „Локализација циљева одрживог развоја – остварење Агенде 2030“, у организацији Кабинета министарке без портфеља задужене за демографију и популациону политику.

Министарка без портфеља проф. др Славица Ђукић Дејановић, која предводи међуресорну радну групу за реализацију такозване Агенде 2030, истакла је да су здравље, образовање и смањење разлике међу људима приоритети стратегије. Она је указала на велики значај локалне самоуправе који помажу да се 17 циљева Агенде 2030 реализују готово 65 посто.

Начелница Нишавског управног округа је подсетила на чињеницу да се Србија 2015. године, са још 192 земље чланице Уједињених нација, обавезала на спровођење Агенде 2030 за одрживи развој под називом „Трансформисање нашег света“.

Да  би се циљеви Агенде успешно спровели, нагласила је начелница Нишавског округа, неопходно је укључење шире друштвене заједнице и локалних самоуправа, које директно доприносе њиховом приближавању крајњем кориснику – грађанину. Заједничким деловањем јединица локалних самоуправа, невладиног сектора и државних органа, успешно би се решавали проблеми попут сиромаштва, глади, побољшања здравља, једнакости полова и многих других проблема различитих области у друштву.

Скуп у Нишу организован је у сарадњи са Немачком организацијом за међународну сарадњу и Сталном конференцијом градова и општина – Савезом градова и општина Србије.

 

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154