Kонтактирајте нас: (018) 523-154
Штаб за ванредне ситуације – Сумирање резултата и планови за 2020. годину

У Нишавском управном округу одржана је редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације на којој су разматрани и усвојени Извештај о раду Штаба за ванредне ситуације Нишавског управног округа за 2019. годину и План рада за текућу годину.

 Окружни штаб је током 2019. године одржао четири редовне седнице док ванредних није било. Од 25  задатака планираних годишњим Планом за минулу годину, Штаб је реализовао 23 редовна и два ванредна задатка и сва упозорења на опасно време, пристигла из Сектора за ванредне ситуације.

Ванредна ситуација проглашена у 2019. години услед несташице воде за пиће у општини Гаџин Хан је укинута, осим  у селима Доњи Душник, Топоница и Доње Драговље, где је и даље је на снази.

Почетком 2020.  локалне самоуправе ће на основу донетог републичког Оперативног плана одбране од поплава, раније него у претходним годинама израдити локалне оперативне планове на основу којих ће изводити радове на водама другог реда.  Током 2020. године наставиће се активности чишћења површина од мина, касетне муниције и других убојитих средстава на територији Нишавског управног округа.

Од ове године Окружни штаб за ванредне ситуације, поред 1. марта, Дана цивилне обележаваће и 13. октобар, Међународни дан смањења ризика од катастрофа.

Закључено је да је при реализацији задатака, Окружни штаб успоставио потпуну координацију са Градским и општинским штабовима за ванредне ситуације на реализацији превентивних и оперативних мера заштите и спасавања и успешно сарађивао са Војском Србије, ПУ у Нишу, Жандармеријом и другим субјектима заштите и спасавања.

 

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154