Kонтактирајте нас: (018) 523-154
Сотировски – Наставак сарадње са Бугарском и заједничко представљање Европској Унији

Начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски представила је туристичка богатства и потенцијале југа и истока Србије на скупу на којем је презентован ИПА пројекат под називом „Повећање туристичке атрактивности Софије и Ниша“.

Пројекат подразумева израду комплетне грађевинско-архитектонске документације за реконструкцију нишке Ттврђаве.  Скуп је одржан у Нишу у оквиру међуграничне сарадње Србије и Бугарске.

„Реконструкција Тврђаве у Нишу, биће велики плус за развој туризма с обзиром на то да се број туриста који посећују наш град из године у годину повећава захваљујући аеродрому и добрим путевима.  Коридором 10 се брже и сигурније  стиже до Софије. Сведоци смо да велики број туриста долази из Бугарске јер воли нашу храну и музику. Спремни смо за наставак сарадње са Софијом јер много тога имамо да понудимо за заједничко представљање Европској унији“, рекла је начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски.

Начелница Сотировски подсетила је да је недавно започета сарадња са ТОН-ом о прављењу заједничког туристичког производа југоистока Србије.

Представљању пројекта присуствовали су представници Министарства културе Србије, заменик  градоначелника града Софије Тодор Чобанов са сарадницима, представници Удружења „Лавен Лајт“ из Монтане, Институт за прогрес и сарадњу региона западног Балкана који су партнери на пројекту као и представници  Завод за заштиту споменика културе у Нишу.

Вредност пројекта је 840 000 евра,  а донација Европске уније је око пола милиона евра.

About the Author

Milan Djordjevic
Milan Djordjevic
administrator

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154