Kонтактирајте нас: (018) 523-154
САСТАНАК ОКРУЖНОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
САСТАНАК ОКРУЖНОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

[:sr]

У суботу 12.марта 2016.године одржан је Окружни штаб за ванредне ситуације обзиром да је Влада Републике Србије донела одлуку о проглашењу ванредне ситуације у целој земљи.

Састанак је отворио др Александар Цветковић, Командант Окружног штаба, а састанку су присуствовали Срђан Митровић начелник Окружног штаба, Братислав Грујић члан штаба за оперативне послове, Ивана Станојев члан штаба за планске послове и употребу снага заштите и спасавање, Срђан Николић члан штаба за заштиту од пожара и експлозија, представници Војске, начелник Проф.др Жарко Ранковић, заменик команданта Градског штаба, Ненад Шћепановић командант жандармерије.

Начелник штаба Срђан Митровић обавестио је присутне о снагама које су у приправности на територији Нишавског округа, а то су поред оспособљених правних лица и 50 припадника војске, 50 припадника жандармерије, припадници једице цивилне заштите за спасавање на води и под водом, односно 13 припадника ВЦБ специјалистичког тима за спасавање на води.

Том приликом Проф.др Жарко Ранковић је изнео да је утврђена организација смотре ових снага а Командант штаба др Александар Цветковић је нагласио да ће Окружни штаб и даље пратити стање на териорији Округа  и рад Градског и општинског штаба за ванредне ситуације. Наведено је да тренутно на територи Нишавског округа нема критичних деоница. Закључак састанка је да треба упутити припаднике снага заштите и спасавања који су у приправности на локацију предвиђену за смотру.

[:]

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154