Kонтактирајте нас: (018) 523-154
Прва седница Стручно оперативног тима

Стручно оперативни тим за заштиту и сузбијање заразне болести Covid – 19 Окружног штаба за ванредне ситуације Нишавског управног округа, који је недавно формиран на предлог начелника Округа и команданта Окружног штаба за ванредне ситуације Нишавског управног округа Петра Бабовића, заседао је први пут.

Стручни тим, махом састављен од  лекара и епидемиолога међу којима су и представници важних здравствених установа, формирао је Срђан Митровић, начелник Управе за ванредне ситуације и начелник Окружног штаба за ванредне ситуације НУО, објашњавајући да се такви тимови организују када је потребно да се одређена струка специфично бави решавањем проблема.

Лекари и епидемиолози тог тима потврдили су пораст оболелих од вируса Covid 19, како у Нишу, тако и у одређеним локалним самоуправама, па је начелник Бабовић најавио обилазак свих општина нишавског округа како би проверио да ли се тамо поштују све прописане мере. Он је закључио да републичке инспекције у Нишавском управном округу раде озбиљан посао. „Спроводе се ригорозне контроле без изузетака, јер живот је важнији од свега осталог и ту нема дилеме“, поручио је начелник Бабовић.

 

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154