Kонтактирајте нас: (018) 523-154
Приоритетни пројекти јединица локалних самоуправа Нишавског округа ка Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

[:sr]

Начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски срела се са потпредседницом Владе Србије и министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зораном Михајловић, државним секретарима, помоћницима и саветницима у Министарству на источном краку Коридора 10. На састанку коме су присуствовали начелници неколико Округа, разговарало се о приоритетним пројектима јединица локалних самоуправа.

,,Са задовољством могу да истакнем да смо на добром путу да многе започете пројекте брзо завршимо. Као начелницу Нишавског управног округа радује ме да смо ове недеље дочекали први авион Ер Србије на нишки аеродром и да је држава потврдила своју тврдњу да ће пребацивањем седишта Ер Србије из Београда у Ниш наставити улагање у аеродром у Нишу и наставити развој авио саобраћаја у овом делу Србије. Експропријација земљишта  на територији општине Мерошина за будући аутопут од Ниша до Мердара иде задовољавјућом динамиком. Увелико се ради пут од Алексинца до Сокобање“, истакла je начелница Драгана Сотировски. Веома је важно, како је истакла начелница Драгана Сотировски, завршетак источног крака Коридора 10 ка Пироту, јер ће путници прелазити пут од 108 km од Ниша до Димитровграда безбедније и брже за мање од сат времена. Додала је да је наопхонда реконструкција путног правца од  Малчанске петље до Књажевачке улице у Нишу због путника који долазе из правца Сврљига. Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре упућена је молба за хитну реконструкцију 3 km пута од Гаџиног Хана ка Јабланичком округу, али и завршетак започете реконструкције такозваног старог аутопута ка Дољевцу. Потпредседници Владе Републике Србије, проф. др Зорани Михајловић и њеним сарадницима, начелница Сотировски истакла је важност завршетка хелиодрома у кругу Клиничког центра и предочила идеју пензионисаних пилота из Ниша да и Ниш због близине Коридора и аутопута ка Мердару има хеликоптер како би повређени у случају саобраћајне несреће могли да се за кратко време превезу за Београд. . Директорка Директората за цивилно ваздухопловство Мирјана Чизмаров истакла је да је Директорат спреман да донира део средстава за куповину хеликоптера. Од осталих приоритета на територији Нишавског округа, начелница је истакла неопходност провере безбедности мостова, посебнио на Јужној Морави, решавање статуса сеоских водовода, нелегалне експлоатације и градње у Бањи Топило,  као и двадесетогодишњи проблем 44 породице чије су куће срушене у бомбардовању, а које су од државе преко Нишавског управног округа добиле станове на коришћење.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић је истакла: ,,Сви постигнути резултати урађени су заједно са начелницима Округа. Влада Републике Србије започиње нови инвестициони циклус у вредности преко 10 милијарди евра везан за транспортну инфраструктуру и изградњу нових аутопутева, брзих пруга. Министарство ће у наредном периоду боравити у Окрузима и још ефикасније радити на терену и на реализацији пројеката“.

  

 [:]

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154