Kонтактирајте нас: (018) 523-154
Председник Александар Вучић у посети Нишу

Председник Србије Александар Вучић посетио је Ниш, где је као помоћ у борби против вируса корона допремељена медицинска опрема, велики број маски, инвазивних и неинвазивних респиратора и друга опрема  за jуг централне Србије. 

Састанку са председником Александром Вучићем, министром здравља, начелником Генералштаба и директором БИЕ у у Градској кући присуствовали су команднт Окружног штаба за ванредне ситуације и начелница Нишавског управног округа Драгана Ситировски, командант Градског штаба и  градоначелник Ниша Дарко Булатовић, командант Копнене војске генерал потпуковник  Милосав Симовић, директор КЦ Ниш Зоран Радовановић, члан Кризног штаба епидемиолог Бранислав Тиодоровић,, директори Инфективне и Клинике за анестезиологију. На састанку је анализирана тренутна ситуација у Нишу и околини и договорене нове локације за привремене болнице, али и темпо добијања тестова за корону.  

На конференцији за новинаre, председник Вучић је  рекао да се нада да ће пре краја месеца ванредно стање у Србији бити укинуто. 

„Желео сам да покажемо колика је наша брига за Ниш и југ Србије. Посао допремања опреме смо урадили свакако не слабије од оних који су развијенији. Ја молим људе у Нишу и на целом југу да буду дисциплиновани. За нас је 10 дана кључно и тада се решава наша судбина са овим вирусом – рекао је Вучић обраћајући се новинарима.

„Ниш и окружење су од почетка били на јаком удару непријатеља званог корона вирус. Нишлије су, упркос жртвама, успеле да се одупру том непријатељу. Сигуран сам да ће одговорношћу успети да победе“, рекао је Вучић.

У Нишу су одређени  додатни објекти који би могли да примају лакше пацијенте, јер је Чаир пун рекао је председник Вучић и додао „Боље да је он пун него да је велики Клинички центар одмах пун, проширићемо на више других објеката у Нишу и на крају ћемо припремити и касарну у Нишу, хотел Наис и друге хотеле“.

Председник Вућић је најавио да би захваљујући помоћи председника Макрона и Француске, за 10 дана требало у Србији да почне да се производи лек који би помогао у лечењу короне и да очекује да се у наредних месец дана направи 50.000 кутија.

Председник Вучић захвалио професору др Браниславу Тиодоровићу који је рекао да за 40 година рада видео многе пандемије , али никада није видео овакву подршку државе. Он је најавио да је прогноза је да ће после Васкрса почети да пада број оболелих и да ће бити благи пад до краја априла.

“Надамо се да ћемо онда ући у сунчани мај који ће нам помоћи да се изборимо са овим вирусом. Сада нам је потребна гвоздена дисциплина. Грађани морају да се придржавају свих мера“, нагласио је епидемиолог Тиодоровић.

Да подсетимо, за последњих месец дана захваљујући помоћи државе у Ниш је стигao велики број  респиратора, заштитне опреме, тестови и и многа друга опрема неопходна у борби против Covida 19.

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154