Kонтактирајте нас: (018) 523-154
Потпредседник Стефановић поручио – Држава наставља инвестирање у Нишавски округ

[:sr]Стефановић поручио – Држава наставља инвестирање у Нишавски округ

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић у наставку посете Нишавском управном округу разговарао је са житељима Заплања и Алексинца, у присуству начелнице Округа Драгане Сотировски и директора ЕПС-а Милорада Грчића и директора „Путева Србије“ Зорана Дробњака.

Потпредседник Владе изјавио је да се наставља инвестициони процес државе у  целом Нишавском округу.

У Гаџином Хану грађани су истакли да је један од највећих проблема недостатак путне и комуналне инфраструктуре.  

Директор „Путева Србије“ дао је налог за рехабилитацију пута од Сопотнице до Калетинца, родног места солунца Драгутина Матића, за санацију два клизишта и путног правца Топоница – Гркиња и рехабилитацију путева у околини Тасковића.

Завршетак радова на путном правцу Гаџин Хан – Доњи Душник пребачен је за 2020. годину.  

Као један од проблема грађани су истакли високе цене месечник карата за пензионере, ђаке и раднике. Они су затражили помоћ од државе за субвенциони превоз.

Потпредседнику Владе упућена је молба за реновирање базена у Доњем Душнику, за долазак инвеститора и опремање индустријске зоне .

Министар унутрашњих послова најавио је новину у издавању докумената за мештане најудаљенијих села, јер је у плану увођење посебног возила које ће са опремом за издавање личних докумената путовати од села до села.

У Алексинцу министар је најавио пријем за ватрогасце и полицајце, као и пресељење Жандармерије из Ниша у алексиначку касарну. Алексинац би требало да добије и нови ватрогасни дом, који ће бити у кругу касарне.

Како је најавио директор Милорад Грчић, Алексинац ће од ЕПС-а до 2022. године за два пројекта за обнову електросистема уложити 1,6 милијарди динара.

Алексинчани су потпредседника Владе упознали са недостатком рампи на пружним прелазима, обновом путева, отварањем погона за производњу и  проблемима у вези са запошљавањем особа са инвалидитетом.

Потпредседник Владе је истакао је незапосленост у Србији залагањем Владе Србије и Председника Александра Вучића од 26,2 одсто пала на 14,2 одсто, а да се само у Нишу од 2012. године запослило 18.000 људи. Захваљујући свему овоме просечна зарада у Нишу је сада 50.262 динара.

 

[:]

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154