Kонтактирајте нас: (018) 523-154
После поплава, начелник Бабовић посетио и општину Сврљиг

Сврљиг се опоравља после поплава.

Надлежни у тој општини су током посете начелника Нишавског управног округа и команданта окружног штаба за ванредне ситуације Петра Бабовића изразили уверење да је ситуација сада стабилна и да се успешно одвија санација на територији која је погођена поплавом.

Отапање снега праћено леденом кишом довело је до пораста водостаја реке Тимок и свих њених притока и изливање у атаре неколико села. Приобално пољопривредно земљиште које је поплављено, простире се око Тимока у делу где је његов водоток нерегулисан, a страдало је и у ранијим поплавама.
Председник општине Сврљиг Мирослав Марковић каже да је благовременом интервенцијом ватрогасне јединице и Јавно комуналног предузећа и убрзаним постављањем врећа са песком, спречено продирање воде у један помоћни објекат. Двадесетак села остало је због ледене кише без струје. Тимовима Електро дистрибуције у Сврљигу у помоћ су притекле и екипе из Бајине баште, тако да је квар у већини села већ отклоњен. Без струје су и даље села Луково, Лабуково, Влахово, Грбавче, Пирковац и Попшица.

 

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154