Kонтактирајте нас: (018) 523-154
Пеглана кобасица, качкаваљ и ћилим на манифестацији „Дани Пирота у Нишу“

[:sr] 

Одржана je традиционална манифестација “Дани Пирота у Нишу” у организацији Удружења пироћанаца “Пироси” из Ниша, уз подршку Пиротског и Нишавског округа, као и Туристичке организације из Пирота и Ниша. Посетиоци су имали прилику да пробају чувене пиротске производе, качкаваљ, пеглану кобасицу, кулинарске специјалитете и одабрана вина из тог краја. 

Начелница Пиротског управног округа округа Драгана Тончић је истакла, “да специфичност пиротског краја који се огледа у јединственој храни, пићу, дијалекту и гостопромству народа, јесу заправо традиција коју Пироћанци имају за обавезу да чувају и промовишу”.

Драгана Сотировски, начелница Нишавског управног округа каже “да једна од сарадњи и начина повезивања, јесте свакако Стара планина, која повезује Зајечарски, Нишавски и Пиротски округ”.

Данашњу манифестацију посетио је и директор Туристичке организације Ниш, Урош Парлић. Парлић је подвукао да су манифестације оваквог типа веома значајне, пре свега у заједничкој промоцији “брендова” југоисточне Србије.

 [:]

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154