Kонтактирајте нас: (018) 523-154
Одржана седница Штаба за управљање кризом у Нишавском и Топличком округу

У Нишу је одржана прва седница Штаба за управљање кризом у Нишавском и Топличком управном округу, кога је формирала Влада Србије.

Састанку Штаба председавао је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић а присуствовали су  чланови – епидемиолози проф. др Дарија Кисић Тепавчевић,  проф. др Бранислав Тиодоровић, инфектолог др Милош Кораћ, Командант Окружног штаба за ванредне ситуације НУО и начелница Нишавског управног округа округа Драгана Сотировски , командант Окружног штаба за ванредне ситуације ТУО и начелник Топличког округа Милан Аранђеловић као и чланови МУП-а, Министарства одбране, БИА, представници здравствених установа.  

На састанку је анализирана тренутна епидемиолошка ситуација у Нишавском и Топличком управном округу, мере које ће новоформирани Кризни штаб предузети на територији два округа.

Пратиће се и налагати мере у функционисању привремених болница, контролисаће се нова и предузимати кораци за сузбијање потенцијалних жаришта.

Најављена је нова испорука тестова који ће у Ниш стићи до краја недеље. Пацијенти који су први ушли у привремену болницу у Чаир синоћ су тестирани  и уколико буду негативни биће послати у кућну изолацију од 14 дана.     

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154