Kонтактирајте нас: (018) 523-154
Одржан Окружни штаб за ванредне ситуације Нишавског управног округа

[:sr]

 

 

 

 

 

 

Међународна вежба мултинационалних снага Србије и Русије, са 155 припадника Министарства за ванредне ситуације Русије, биће одржана од 25. до 27. јуна, саопштено је на првој редовној седници Окружног штаба за ванредне ситуације Нишавског управног округа. Током викенда у Нишу је био 41 пожар на отвореном, а само у марту 315 пожара на отвореном којима је било захваћено  око 2.000 ha површине. Казне за починиоце су и даље 10. 000  динара што је Окружни штаб за ванредне ситуације Нишавског управног округа оценио као веома ниским. Кроз извештаје о квалитету ваздуха на територији Нишавског округа, Граду Нишу, биће послата препорука Окружног штаба за ванредне ситуације за предузимање мера поводом повећаног аерозагађења. Представници ЈП ,,Србијашуме“ истакли су да је почело пошумљавање 7,24 hа површине која је била захваћена пожаром из 2017. године. Прошле године на том простору, који већим делом припада Белој Паланци, пошумњено је 19 hа. Што се тиче анализе стања  кадровске попуњености ватрогасне бригаде Ниш, Окружни штаб за ванредне ситуације је информисан да је прошле године на јавном конкурску МУП-а Републике Србије примљено пет ватрогасаца, од којих у Сврљигу четири, у Дољевцу један. Ове године очекује се пријем нових ватрогасаца, у Нишу 12 спасилаца – возача који су трернутно на обуци, а очекује се и расписивање новог конкурса. Предложено је да у ватрогасној спасилачкој бригади Ниш која припада Управи за ванредне ситуације буду формиране још 3 испоставе на подручју Града: Леденој Стени, 12. фебруару и Нишкој Бањи, да се у ВСО Алексинац повећа број извршилаца, да се у Ражњу и Мерошини формира ватрогасно спасилачка одељења, а у Гаџином Хану стави у функцију систематизована ватрогасна јединица која није оперативна.

Локалним самоуправама Нишавског управног округа биће послата препорука Окружног штаба за ванредне ситуације  да се посебно у Алексинцу, Гаџином Хану и Дољевцу простор за смештај ватрогасних јединица боље опреми.

Горска служба спасавања Србије станице у Нишу информисала је Окружни штаб за ванредне ситуације да је прошле године имала неколико интервенција од којих се издвајају евакуација и транспорт људи у Бабушници, у Јелашничкој клисури и у општини Бела Паланка.

 

  
   [:]

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154