Kонтактирајте нас: (018) 523-154
Обележен Дан цивилне заштите

[:sr]

Обележен 1. март – Светски дан цивилне заштите. Свечаности су присуствовали у својству команданта Окружног штаба за ванредне ситуације, начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски, начелник Управе за ванредне ситуације Ниш Срђан Митровић и команданти Општинских и градских штабова за ванредне ситуације, представници Црвеног крста, Горске службе и Српско-руског хуманитарног центра.

Обележавање Дана цивилне заштите има за циљ да укаже на степен организованости заштите и спасавања, степен развоја и обучености специјализованих јединица и спремности локалних самоуправа да реагују у ванредним ситуацијама, предузетих мера за уклањање последица поплава и појава клизишта на територији Округа, анализе стања здравствене заштите људи и животиња, заразних болести, исправности воде и хране у вандредним ситуацијама. Кроз извештаје на Окружном штабу достављени су и подаци о предузимању превентивних мера заштите од шумских пожара и пожара на отвореном простору, заштите од поплава на водама другог реда.

,,Потребно је радити на заједничкој превенцији и спремности, на улагању у опремљеност и обученост специјализованих јединица цивилне заштите на територији Округа, као и техничке опремљености, расположивости и условности објеката за смештај ватрогасно – спасилачких јединица, а све то у циљу заштите грађана који живе на територији Нишавског управног округа“, изјавила је начелница Драгана Сотировски .

 
 

 

 

 
 

  

 

 [:]

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154