Kонтактирајте нас: (018) 523-154
Наставак акције „Караван“

[:sr]

 

 

 

 

 

Караван републичких инспекцијских служби Нишавског управног округа наставио је обилазак локалних самоуправа. Инспектори су посетили Гаџин Хан и Сврљиг.

У Сврљигу највећи проблеми су водоснабдевање због честих замућења извора, као и недостатак васпитача због забране запошљавања, па је 30 малишана на листи чекања. Недостају и лекари, али и просветни инспектори и инспектори за заштиту животне средине. 

Општина Сврљиг има велики проблем са псима луталицама па је предложила отварање регионалног азила који би обухватио Сврљиг, Ниш и Књажевац. Као први корак ка тој идеји општина Сврљиг уступила би земљиште за подизање таквог објекта.

Општина Гаџин Хан има проблем са сеоским водоводима, са изливањем Кутинске реке и са скупим и нерентабилним превозом. Пријављен је и  проблем са лошом образовном структуром запослених јер већина има завршену средњу стручну спрему. Са инспекторима из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре било је речи о специјалним дозволама тог министарства за реконструкцију објеката у насељима Заплања која су на подручју специјалног резервата Сува планина. Од водопривредног инспектора затражена је помоћ у решавању плављења Кутинске реке која годинама у време великих водостaја урушава обале и носи пољопривредно земљиште.

 

 

 

 

 

 

 

 

 [:]

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154