Kонтактирајте нас: (018) 523-154
Начелник Бабовић и Државни секретар Алексов – открити демографске црне тачке

Начелник Нишавског управног округа Петар Бабовић састао се са државним секретаром у Министарству за бригу о селу Светозаром Алексовим и народним послаником Хаџи Милорадом Стошићем и у разговору договорио заједничку посету сеоским домаћинствима на територији нишавског округа како би удружено подстакли развој и квалитетнији живот и рад житеља у сеоским подручјима и мотивисали младе људе да остану на селу.

Један од важнијих програма Министарства за бригу о селу је, наиме, додела кућа под најповољнијим условима онима који желе да дођу да живе на селу и обрађују земљу. Предвиђена је додела бесповратних средстава брачним паровима за куповину сеоских кућа чиме би млади људи на селу били мотивисани да остану на својим огњиштима, док би млади брачни парови у граду могли да одлуче да се преселе у нека од села у Србији.

Министарство за бригу о селу је, с обзиром на то да је новијег датума, у фази формирања инфраструктуре на територији Србије, па је тако једна од полазних тачака била управо и посета Нишавском управном округу.

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154