Kонтактирајте нас: (018) 523-154
Нишавски управни округ на Међународној конференцији „Жене лидери и одрживи развој“

[:sr]Начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски на позив Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања присуствовала је  Међународној конференцији „Жене лидери и одрживи развој – истински равноправне“, која је одржана у београдском хотелу Хајат. На конференцији су учествовале лидерке и успешне жене из света политике и бизниса из земље и иностранства.

Конференцију је отворио министар иностраних послова и први потпредседник Владе Ивица Дачић који је истакао да су жене јаче и посвећеније од мушкараца и да би волео да су сви мушкарци храбри, посвећени и верни, као што су то жене. 

 Конференција је организована са циљем афирмације доприноса који жене на руководећим положајима у друштву пружају у остваривању циљева одрживог развоја Уједињених Нација.

Министарстар  за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић је на отварању конференције  истакао да ово министарство активно ради на унапређењу положаја жена, а да  Србија  може да буде пример другим земљима, с обзиром на чињеницу да су жене  на високим положајима, председника Владе и Скупштине, на месту гувернера и министара.

Начелница Нишавског округа је посетила  изложбу слика  „Знамените Српкиње”, која је тим поводом организована, а потом је разговарала са женама лидерима из Азербејџана, Русије, Конга, Републике Српске и Србије, које су на конференцији говориле о равноправности полова, положају жена у срединама из којих долазе, њиховом утицају у политичком животу, потреби економског оснаживања жена, превенцији и спречавању насиља над женама и сузбијању трговине женама.   

[:]

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154