Kонтактирајте нас: (018) 523-154
Министарка Славица Ђукић Дејановић у посети Нишавском округу

[:sr]

Министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић посетила је Нишавски управни округ и састала се са председницима јединица локалних самоуправа Нишавског, Пиротског и Топличког управног округа. Министарка је у општинама Алексинац и Сврљиг обишла вртиће реконструисане средствима из Министарства.

У Пироту је смањена листа чекања за вртиће и доста средстава се одваја за пронаталну политику. Бабушница је забележила пад наталитета у прошлој години, али ће будућим пројектима тежити да тамошње становништо подстакне на рађање и останак у тој општини. У Белој Паланци је реконструисан вртић после 40 година, а припремају се и средства за набавку нове опреме.

У Прокупљу нема листе чекања за полазак деце у вртић. Унутрашњост старе зграде вртића је реновирана, проширен је кухињски блок и обновљен систем за грејање, а наредним пројектима ће планирати и средства за фасаду и прозоре. У овом граду је у протеклој години рођено 50 беба више него у 2017.  У општини Мерошина, наталитет се повећао на 16,5 % , у Дољевцу су уложили 9,5 милиона динара за реновирање предшколске установе, а планирају и опремање кухиње. Ражањ је урадио комплетну реконструкцију вртића од темеља до крова. Гаџин Хан је средствима из Министарства обновио енергетику, поставио котларнице на чврсто гориво, а урађена је и фасада вртића. У Алексинцу је дограђена зграда вртића, а у Сврљигу реконструисан део постојаће зграде. У Алексинцу је на чекању 250 деце, недостаје и 12 васпитача.

Начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски покренула је идеју за оснивањем Центра за демографију Југоисточне Србије.

 У фебруару ове године биће расписан конкурс за доделу бесповратних средстава за мере популационе политике, а из Министарства за демографију и популациону политику најављено је да ће бити издвојено 650 милиона динара за пројекте подршке пронаталне политике.

 


 
 
       
 
[:]

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154