Kонтактирајте нас: (018) 523-154
Министар Ружић у Зрењанину – До 2021. запослићемо још 1272 инспектора

У Зрењанину је одржана 29. Седнице Коордионационалне комисије за инспекцијски надзор, којом је председавао министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, а којој су присуствовали сви начелници управних округа из Србије.

На састанку је било речи о примању нових инспектора у наредне три године, кроз реализацију Акционог плана за запошљавање инспектора .

Министар Ружић је нагласио да је веома значајно да се, поред закона и прописа се усвајају у Парламенту, иде и на терен да би се сагледало са каквим изазовима и проблемима се руководства локалних самоуправа суочавају, као и да  је у протекле две године Комисија урадила функционалну анализу о потребама у људским ресурсима, материјалним и техничким потребама инспекција широм Србије .

Подсећамо да је Акционим планом  за запошљавање инспектора, а у оквиру реорганизације  јавне управе, предвиђено да  до 2021. године  у Србији буде запошљено још 1272 инспектора. Тренутно у нашим локалним самоуправама у Србији ради 1970 а у републичким инспекцијама  3300 инспектора .

Било је речи о Закону о територијалној организацији, односно  општинама које су уочи доношења Закона доставиле скупштинске одлуке за називе насељених места на својим територијама поменутом Министарству.

 

 

 

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154