Kонтактирајте нас: (018) 523-154
Министар Недимовић уручио донацију Институту за јавно здравље и Ветеринарско специјалистичком институту Ниш

Mинистар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић донео је у Ниш донацију  за  нишки Институту за јавно здравље и Ветеринарско специјалистички институт. Ради се   о  заштитној опреми намењеној запосленима у лабораторијама.

У Ниш су стигле и три тоне концентрата натријум хипохлорита, од чега ће се добити 30.000 раствора за дефинфекцију, рекао је министар Недимовић и подсетио да је јуче Ниш добио и 75- то процентни алкохол намењен дезинфекцији.

Сутра ће, према речима министра, бити закључен уговор  између кинеских пријатеља и Србије о донацији којим је предвиђена изградња лабораторије за тестирање  у Нишу.

„ Припреме за њено функциониање су току. Ради се о лаком монтажном објекту кога је лако поставити у кратком временском периоду“, рекао је министар Недимовић,

Постојећи капацитети у Ветеринарско специјалистичком институту и Институту за јавно здравље су око 200 тестирања дневно, а како је најавио министар нова лабораторија би требало да има капацирет од најмање 1000 тестирања.

Командант Окружног штаба за ванредне ситуације и начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски , која је присуствовала предаји донације напоменула је да ће лабораторија коју ће градити држава Србија у кругу Клиничког центра остати трајно граду Нишу и биће једна од најопремљенијих лабораторија за тестирање на вирусе.  

Она је подсетила да су се Нишавском управном округу јавили бројниi појединци и компаније које су помогле здравствене институције у Округу и шире.

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154