Kонтактирајте нас: (018) 523-154
Министар Милан Кркобабић у Нишу представио Програм ревитализације села јужне Србије у наредне три године

Министар без портфеља задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић представио је у Нишу Програм ревитализације села јужне Србије 2020- 2022 године.

На састанку коме су присуствовали  представници  Нишавског, Јабланичког, Пчињског, Топличког, Пиротског округа и представници општина  југа Србије министар Кркобабић је говорио о нужности препорода српских села и предлогу конкретних мера за ревитализацију села, које подразумевају суштинску аграрну и социјалну реформу, носиоце и стратегију руралног развоја.   

Министар је истакао да је ово национални програм и да ће Влада Србије извојити „веома озбиљна средства“ како би се конкретне мере реализовале, а тичу се егзистенције, инфраструктуре, образовања, културе, здравства, спорта, заштите културног наслеђа.

„То је заједнички посао Републике, задружних савеза, Академије, појединаца и сви равномерно морамо да будемо укључени. Локалне самоуправе имају финанијска ограничења, али оне не могу да буду по страни. Морају активно да учествују, јер само тако можемо да дођемо до сазнања које су реалне потребе на терену“, нагласио је Кркобабић.  

Програм ће се од почетка наредне године спровести у више од 30 општина југа Србије.

 

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154