Kонтактирајте нас: (018) 523-154
Мерошина – за поспешивање популационе политике опрема за Дом здравља и ПУ „Полетарац“

Заједничким улагањем Министарства за демографију и популациону политику и општине Мерошина,  Дом здравља у тој општини добио је путничко возило и опрему за патронажну службу.  Средствима којима се суфинансирају мере популационе политике опремљен је и простор нове васпитне групе ПУ „Полетарац“.

Нишавски управни округ  успешно сарађује са Министарством  у  последње две године и то се одражава кроз пројекте у којима   локалне самоуправе добију средства за  поспешивање популационе политике , истакла је  начелница Нишавског управног округа  Драгана Сотировски  приликом посете Мерошини.

„То је посебно важно за  општине које нису у могућности да из локалних буџета издвајају новац за популациону политику. Министарство препознаје потребу локалних самоуправа да поспеше рађање али и за активно старење тако да многе пројекте сагледавају на посебан начин“, нагласила је начелница  Драгана Сотировски.

Док се у осталим општинама у Нишавском округу  рађа све мањи број беба, у општини Мерошина тај број је последњих година уједначен.  Прошле године, као и ове, родило се око 110 беба.

 

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154