Kонтактирајте нас: (018) 523-154
Мерошина, Дољевац, Гаџин Хан и Алексинац добили бесповратна средства за суфинансирање мера популационе политике

Четири локалне самоуправе  Нишавског управног округа које су аплицирале  код Министарства за популациону политику и демографију, добила су бесповратна средства за унапређење мера пронаталитетнe политике,  и у  Палати Србије са министарком без портфеља проф. др Славицом Ђукић Дејановић  потписали уговоре о додели средстава.  Свечаности потписивања и уручења уговора присуствовала је начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски.

Општина Мерошина је за  унапређење пронаталитетне политике од државе добила више од шест милиона динара, а највећи део средстава утрошиће за куповину опреме за кабинет гинеколошке ординације и комби возило за превоз деце. Учешће те општине у одобреним пројектима је 1.372.000 динара.  Општини Гаџин Хан одобрена су средства од  7902.686 динара и ова локална самоуправа ће суфинансирати 1 389.574 динара за куповину минибуса за превоз деце и уређење мобилијара. Алексинцу је за два  комби возила, једно за за Библиотеку, а друго за Предшколску установу Република одобрила средства у износу 7.968.600 динара а укупна вредност пројекта је 10.485.000 динара. Држава је општини Дољевац за доставно возило за предшколску установу „Лане“ и друге одобрене пројекте за побољшање демографске слике дала више од четири милиона динара.

 Министарка Ђукић Дејановић рекла је  да је у 2019. години рођена 341 беба више у односу на претходну годину, а у јануару 2020. године рођено је 245 беба више него у истом месецу 2019. године што сведочи да пронаталитетне мере политике Републике Србије дају резултате.

 Република је за суфинансирање мера популационе политике  за 2020. годину обезбедила 650 милиона динара  а  средства је добило 88 локалних самоуправа, чији су пројекти прихваћени на Јавном позиву Министарства.

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154