Kонтактирајте нас: (018) 523-154
Мере попуштене, контроле појачане

Део радне групе за координацију републичких инспекција ради примене мера за сузбијање ширења Covid – 19 коју координише Нишавски управни округ, подиже свој рад на још виши ниво.

Будући да су, по новој Наредби о радном времену и просторним ограничењима, мере нешто попуштене, неопходно је да се у потпуности поштују, а да се контрола спровођења додатно појача, одлучено је на састанку у Нишавском управном округу. То значи да контроле пооштравају пре свега комунална милиција и инспекција, као и републичке – санитарна, здравствена, туристичка, тржишна, ветеринарска, пољопривредна, саобраћајна и инспекција за рад. Уз шефове и начелнике инспекција локалних самоуправа Нишавског округа, састанку су присуствовали и представници Градске управе за комуналне делатности и инспекцијске послове и комуналне милиције, као и председници општина локалне самоуправе. У складу са новом Наредбом, у већини објеката у којима је дозвољен рад, на сваких 9 метара квадратних може боравити само једно лице, док у теретанама и фитнес центрима мере предвиђају 16 метара квадратних. Фокус ће бити усмерен и на тржне центре, мегамаркете, салоне лепоте, спа центре, јавни саобрађај и приватне журке.

Председници општина локалних самоуправа информисали су на састанку начелника Нишавског управног округа Петра Бабовића и како се одвија вакцинација против корона вируса на територији тих општина. Начелник Бабовић је изразио наду да ће се за вакцинацију одлучити велики број житеља, тиме заштитити своје здравље на најбезбеднији начин и допринети да се, стицањем колективног имунитета, успешно решимо пошасти која нас је задесила.

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154