Kонтактирајте нас: (018) 523-154
,,Караван“ инспекцијских служби Нишавског управног округа у посети Гаџином Хану и Мерошини

[:sr]

Први овогодишњи ,,Караван“ инспекцијских служби Нишавског управног округа обишао је општине Гаџин Хан и Мерошину. Приоритети у општини Гаџин Хан су изградња прихватилишта за псе,  израда просторног плана, проналажење повољнијег аутобуског превозника и боља понуда туристичких потенцијала те општине туристима. И даље је у општини лоша старосна и образовна структура људи који раде чак и више послова  због забране запошљавања.

Надлежни инспектори наложили су контролу сеоских водовода, али и проверу одстрељене дивљачи због појаве Афричке куге свиња на граници са Бугарском. Препорука је да се  задруге и пољопривредна домаћинства усмеравају ка ресорном Министарству и пројектима ради остварења права на подстицајна средства.

У општини Мерошина тренутно се ради на експроприацији земљишта за изградњу аутопута Ниш-Мердаре, на траси дугој 15,75km, којом ће бити обухваћено око 1.500 парцела. Велики проблем у тој општини представља ЗОО хигијена и нелегални приватни азил за псе који ће, одлуком општине бити исељен из Месне заједнице Лепаја. У појединим истуреним школским објектима санирани су мокри чворови, а уређене су и 3 од 7 сеоских амбуланти. Министарство животне средине обезбедиће Мерошини колектор – пречишћивач воде за који је већ обезбеђена парцела, а који ће делити Мерошина и Дољевац. И даље је у овој општини велика опасност мост преко Јужне Мораве од  Батушинца до Белотинца, који нема употребну дозволу. У наредном периоду, решаваће се и питање газдинства над шумама у општини Мерошина, али и већа контрола странаца који се баве ловним туризмом.

 

 
  

[:]

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154