Kонтактирајте нас: (018) 523-154
Држава наставља да улаже у развој општина Нишавског управног округа

Држава препознаје потребе општина југа и истока Србије, веома важном стратешком делу Републике и последњих година је много уложила у развој локалних самоуправа у Нишавском управном округу. Уз посредовање Округа општине међусобно сарађују, договарају се о приоритетима, заједнички наступају према Републици која је знатна средства издвојила за улагања у југ и исток Србије“, рекла је начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски , гостујући у емисији ТВ Белами „Изоштрено“.

„ Држава је определила око милијарду евра да у наредне три године асфалтира око 5000 километара путева у Републици, међу којима су и путеви на територији Нишавског управног округа, што је предуслов за развој привреде, туризма, оживљавање села, довођење инвеститора и отварање нових радних места“, нагласила је начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски.

 Општина Мерошина шансу за бољи живот грађана види у развоју туризма. Газдовање Облачинским језером, поверено је СП „Ресорт“ који  на језеру реновира угоститељске капацитете и припрема туристичку оазу југа Србије, рекла је председница Привременог органа општине Мерошина др Сања Стајић.

На територији Гаџиног Хана припрема се индустријска зона са такозваном лаком индустријом, где неће бити загађења, што је у складу са опредељењем да се тај крај развија као еко зона“, најавио је општински већник задужен за привреду Милисав Филиповић.

 

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154