Kонтактирајте нас: (018) 523-154
Делегација Нишавског управног округа на прослави Дана општине Дољевац

Поводом 13. Октобра, Дана општине Дољевац, начелник Нишавског управног округа Петар Бабовић са сарадницима, присуствовао је свечаној седници одржаној у сали Јавне библиотеке у Дољевцу.

Општина Дољевац последњих година бележи значајан привредни раст, а њен председник Горан Љубић истиче у протеклој години израду планске и пројектно техничке документације у вредности од око 2 милиона динара и реализацију значајних инфрастурктурних пројеката – реконтрукцију локалне путне мреже вредности преко 20 милиона динара, изградњу новог и санацију старог вода за водоснабдевање од клисуре до центра Малошишта у вредности од 23 милиона динара, као и изградњу и одржавање школа и предшколских установа.
Општина је анализирала стање канализационог система и конкурисала код Канцеларије за управљање јавним улагањима очекујући да у наредне три године обнови и изгради систем за каналисање отпадних вода. Љубић истиче да је општина конкурисала и за обнову водоводног система а да реализацију очекује у наредном периоду.
На свечаној академији поводом Дана општине речено је и да је програмом обнове оштећене инфраструктуре после овогодишњих поплава, предвиђено уредити корито на критичним деловима Топлице, уредити Торински поток у Шарлинцу и изградити мост на Црнатовачкој реци у Шаиновцу. Уз наступ професора и ђака средње Музичке школе „Др Војислав Вучковић у Нишу“, на свечаности су додељена и признања заслужним појединцима и установама.

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154