Kонтактирајте нас: (018) 523-154
Делегација Нишавског округа у посети Словенији

[:sr]

Председник Скупштине Словеније мр Дејан Жидан примио је у радну посету  начелницу Нишавског управног округа Драгану  Сотировски, народног посланика Милију Милетића, који је и председник Групе пријатељства са Словенијом у Скупштини Србије, председницу општине Сврљиг,  Јелену Трифуновић и начелника ПУ Ниш Славишу Виријевића. Српска делегација разговарала је са Жиданом о свим областима, а посебно о важности уласка Србије у ЕУ, као и о словеначким инвеститорима који  у Србији запошљавају око 35.000 радника. Разговору је присуствовао и Предраг Баковић, председник Клуба пријатељства са Србијом у Државном збору Републике Словеније.

У сусрету Милије Милетића и Драгане Сотировски са конзулом Републике Србије у Љубљани и Савезом Срба у тој земљи пренета је јасна порука да наша земља подржава уједињење свих удружења Срба у Словенији која раде на очувању језика, обичаја и идентитета.

Нашу делегацију која борави у Словенији на позив опшине Шентернеј, примио је и директор ПУ Ново Место Јанез Окучан који је у разговору са начелником нишке полиције Славишом Виријевићем разменио искуство у вези са мигрантском кризом.

           [:]

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154