Kонтактирајте нас: (018) 523-154
Делегација Државног збора Словеније гости Нишавског управног округа

Делегација Државног збора Републике Словеније посетила је седиште  Нишавског управног округа и сусрела се са начелницом Драганом Сотировски.

Главна тема разговора била је унапређење сарадње у многим областима између локалних самоуправа Нишавског управног округа и Републике Словеније.

Како је истакла начелница Драгана Сотировски, која је недавно била члан српске делегације која је посетила Словенију, многе локалне самоуправе из Нишавског управног округа већ имају успостављену сарадњу са словеначким градовима, али је треба унапређивати на свим пољима, у здравству, школству, туризму, пољопривреди, привреди. Уједно је позвала потенцијалне инвеститоре да улажу у југ и југоисток Србије. Предложила је размену ученика о којој је било речи са удружењима Срба у Словенији.

Унапређењу сарадње доприноси авио линија са Нишког аеродрома Ниш-  Љубљана, која саобраћа два пута недељно, али и привредници из Ниша који имају своја предузећа у Словенији и многе словеначке фирме које послују у Србији и Нишавском округу.

Захвалност за срдачан дочек у Нишавском управном округу у име Делегације Словеније упутили су Предраг Баковић, народни посланик и председник Посланичке групе пријатељства са Србијом, Лидија Дивјак Мирник, чланица Групе пријатељства, др Франц Трчек, члан Групе пријатељства.

Словенија је чланица Европске уније, и како су Словенци истакли, подржава пријем Србије у ЕУ.

Сусрету су присуствовали  народни посланик Милија Милетић, који је председник Одбора Скупштине Републике Србије за сарадњу Србије и Словеније, републички посланик Хаџи Милорад Стошић, председници локалних самоуправа Нишавског управног округа, градских општина, директор Клиничког центра, Дома здравља у Нишу, Туристичке организације Ниш, Републичке Привредне коморе, Националне службе за запошљавање, Ветеринарског института, Ловачког савеза Србије, представници српских предузећа у Словенији, као и представници Удружења Словенаца у Нишу „ Франц Прешерн“.

Словеначка делегација ће у току дана обићи општину Срљиг.

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154