Kонтактирајте нас: (018) 523-154
Централно обележавање двадесетогодишњице од почетка НАТО агресије

[:sr]

Више од 20.000 људи присуствовало је у Нишу централном обележавању двадесетогодишњице од почетка НАТО агресије. У присуству председника Републике Србије Александра Вучића, председнице Владе Србије Ане Брнабић, министара у Влади Србије, председавајућег Председништва Босне и Херцеговине Милорада Додика и председнице Владе Републике Српске Жељке Цвијановић, сенима погинулих поклонили су се и бројни амбасадори земаља из целог света. Председник Србије Александар Вучић је поручио: ,, Они хоће српску погнуту главу, а не нашу руку, али никада се погнули нисмо, јер је то неко други тражио. Зато су животи погинулих важни да не заборавимо. Да погнемо главу када ми хоћемо, а не када од нас траже, то је суштина слободе и независне Србије“. 
Његова Светост патријарх српски Господин Иринеј служио је помен са свештенством током преподнева у Саборној цркви. Током дана положени су венци на на Спомен капелу и Споменик жртвама НАТО агресије.
Присутнима на Тргу краља Милана обратио се током вечери и Слађан Вучковић, деминер коме су касетне бомбе однеле обе руке, а који је евоцирао успомене из 1999. године. 
Пренос на Радио телевизији Србије пратило је уживо из Ниша 1.684.000 гледалаца.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  [:]

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154