Kонтактирајте нас: (018) 523-154
Асвалтира се пут Сопотница – Калетинац

Радове на асвалтирању пута Сопотница – Калетинац у општини Гаџин Хан, за који је држава дала новац, обишли су начелница Нишавског управног округа  Драгана Сотировски, председница општине Гаџин Хан Марија Цветковић са сарадницима и директорка Туристичке организације Ниша Данка Милојковић.

Машине су на терену, асвалтира се три ипо километара и требало би да посао буде завршен у наредних неколико дана.

„Држава помаже Заплању јер желимо да задржимо становништво да остане у крају који има много потенцијала за развој пољопривреде, агротуризма и туризма и биће део интегрисаног туристичког производа јужне и источне Србије“, истакла је начелница Нишавског управног округа у разговору са мештанима Калетинца и Сопотнице.

Асвалтирањем ове деонице Заплање ће се повезати са регионалним путем ка Нишу, што ће омогућити оживљавање села подно Суве планине и долазак туриста. Село Калетинац је родно место Драгутина Матића, ратног извиђача, који је синоним за Први светски рат. У селу се налази његова родна кућа, која ће после реновирања бити отворена за посете и Туристичка органитација Ниша ће је уврстити  у туристичку понуду.  С обзиром да се ради о кружном путу  биће предвиђене и кружне туре за пешаке и бициклисте.

Председница општине Гаџин Хан Марија Цветковић рекла је да су за реновирање куће Драгутина Матића, у народу познатог као „Око соколово“ у буџету за наредну годину планирана средства у износу од четири милиона динара и да је у току  израда пројектно техничке документације.

Директорка Туристичке организације Ниш Данка Милојковић истакла је да је за развој туризма, поред Ниша и локалитета у граду, значајна и промоција  дестинација и туристичких локалитета у околини.

 

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154