Kонтактирајте нас: (018) 523-154
Одржан други састанак Коалиције за окончање дечијих бракова у Србији

[:sr]

Коалиција за окончање дечијих бракова у Србији, чији је члан начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски предложила је транспарентнији рад како би се подигла свест о проблему склапања уговорених бракова. Представљане су инструкције о начину рада Центра за социјални рад – органа старатељства у заштити деце од дечјих бракова који представљају насиље над децом. Према подацима Репубчичког завода за социјални рад у Београду који добија податке од свих Центара за социјални рад у Србији, центри за социјални рад највише информација добија из саме породице, а најмање од здравствених медијатора. Центри за социјални рад имају најбољу сарадњу са полицијом и школом, а најсложенију са правосуђем. Проблеми и потешкоће које се јављају на решавању проблема уговорених бракова су недостатак информација о таквим случајевима, неблаговремене информације о заснивању ванбрачних заједница малолетника… Препоруке Центара за социјални рад су информисање свих актера о могућим начинима укључивања, као и оснаживање Центара.
Начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски је предложила састанак са локалним самоуправама, тужилаштвом, домовима здравља, болницама , клиничким центрима, школама, центрима за социјални рад, заштитницима грађана и другим институцијама који би изнели одређене проблеме са терена, дали предлоге и остварили сарадњу са републичким органима и члановима Коалиције.
Следећи сусрет Коалиције за окончање дечијих бракова у Србији, која је део Координационог тела за родну равноправност Владе Републике Србије, биће одржана у Нишу.

[:]

About the Author

Корисне адресе :

Питајте начелника

Питајте начелника

Овде можете поставити питања начелнику округа.

Телефон| 018 523-154