Министар Мартиновић са начелником Бабовићем у посети Алексинцу

Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић посетио је Алексинац где су га дочекали начелник Нишавског управног округа Петар Бабовић и председник те општине Далибор Радичевић.

Они су присуствовали свечаној академији поводом 27. књижевног сусрета за децу и младе „Гордана Брајовић” где је Мартиновић добитницима награда уручио лаптоп рачунаре, поклон Министарства државне управе и локалне самоуправе. Поносан на достигнућа младих учесника тог фестивала, Мартиновић је истакао напоре државе Србије да младима обезбеди услове за бољу будућност. Награду за најбољу књигу намењену деци и младима „Гордана Брајовић” добио је Бранко Стевановић за збирку песама „Благо нама са животињама”.

 Министар је у пратњи начелника Бабовића и државног секретара Чедомира Ракића посетио Јединствено управно место у згради општинске управе у које је ресорно министарство уложило 6, 6 милиона динара. ,,Овде је присутан висок степен организованости и посвећености“, задовољно је  током посете закључио Мартиновић уручивши том приликом општини 20 лаптоп рачунара. Он је у званичној изјави медијима посебно захвалио начелнику Бабовићу на доследној подршци током посета локалним самоуправама Нишавског округа, на детаљним извештајима о функционисању Округа, као и на одличној сарадњи са општином Алексинац.

Своју посету Алексинцу министар је завршио обиласком компаније „Моником”

,,Било је задовољство посетити са министром Мартиновићем компанију Моником која се у пољопривредном сектору сврстава у једну од већих  фабрика за замрзавање и сушење воћа у Европи“, поручио је на крају посете начелник Нишавског управног округа Петар Бабовић.

You may also like...