Заједно у решавању проблема јавног превоза у Нишавском управном округу

На иницијативу начелнице Нишавског управног округа Драгане Сотировски у Округу је одржан састанак којем су присуствовали представници свих јединица локалних самоуправа Округа и представници „ Ниш експреса“ Ниш, а.д. како би помогли у решавању проблема у вези са аутобуским превозом на територији Нишавског управног округа. Разговарало се о  мрежи аутобуских линија, могућности смањења цена карата, субвенционисаном превозу.

Договорено је да Ниш експрес а.д. смањи цену месечних картица за ученике и раднике до 31. 01. 2020. године, а да у међувремену помогне општинама да направе такозвану мрежу линија које ће подразумевати територијалну покривеност аутобуским превозом, као и финансијску подршку.

Како је начелница Драгана Сотировски истакла, готово  све локалне самоуправе у Нишавском управном округу припадају девастираним подручјима и у својим буџетима немају довољно пара за субвенционисање превоза, односно за покретање јавно-приватног партнерства, па ће бити неопходна помоћ државе.  

Решавање јавног превоза у општинама Нишавског управног округа је веома важно питање, како би сваки грађанин имао могућност превоза  до центра општине којој припада.

Град Ниш Општина Алексинац Општина Дољевац Општина Гаџин Хан Општина Мерошина Општина Ражањ Општина Сврљиг