Potpredsednica Vlade RS i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture posetila Nišavski upravni okrug

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Nišavski upravni okrug

Nišavski upravni okrug

 

 

 

 

 

 

 

Potpredsednica Vlade RS i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović sa saradnicima, posetila je Nišavski upravni okrug. Na sastanku prisustvovali gradonačelnik, predsednici svih pet gradskih opština i šest jedinica lokalne samouprave. Bilo je reči o konkretnim problemima sa kojima se sreću opštine na teritoriji Nišavskog upravnog okruga, a koji su u domenu Ministarstva, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Rekonstrukcija važnih putnih pravaca na državnim putevima je prioritet opštine Aleksinac, Doljevac i Ražanj. Direktor preduzeća za puteve, Zoran Drobnjak, istakao je da će deo pomenute infrastrukture uvrstiti u ovogodišnji plan realizacije. U Svrljigu najveći problem je pružni prelaz na ulasku u mesto, koji nema obezbeđenu zvučnu i svetlosnu signalizaciju pri nailasku voza na magistralnoj pruzi od Niša do Zaječara. Direktor „Železnice Srbije“ obećao je rešenje tog problema za nedelju dana. Problem seoskih vodovoda koji imaju gotovo sve opštine NUO, biće tema sastanka naredne nedelje u Beogradu,na kome će prisustvovati svi predsednici lokalnih samouprava. Od tema i problema koji su u NUO upoznali potpredsednicu Vlade su i primena Zakona o ozakonjenju objekata, adresni registar, ali i Regionalna deponija sa kojom opštine NUO i grad Niš imaju problem više od pet godina.

Potredsednica Vlade sastanak u Nišu nastavila je u Gradskoj kući gde je bilo reči o problemima grada Niša, a potom je organizovan prijem za građane.

Grad Niš Opština Aleksinac Opština Doljevac Opština Gadžin Han Opština Merošina Opština Ražanj Opština Svrljig